Beantwoord enkele vragen over jouw huisdier.     Naam huisdier:

Grietje (Kat & Hond naam)

Grietje is een naam gebruikt voor katten, honden en ander dieren. De naam Grietje is populair voor mannetjes. De betekenis van Grietje is niet bekend bij ons.
Opzoek naar een leuke populaire naam voor je huisdier? Grietje is wellicht de perfecte naam!
Op onze website hebben 7 mensen vragen beantwoord over hun huisdier met de naam Grietje.
Heb je een huisdier? Help ons en beantwoord 5 vragen over de naam van je huisdier.

Geslacht

Mannelijk
0 stemmen
Vrouwelijk
7 stemmen

Welk dier

Kat
2 stemmen
Hond
2 stemmen
Ander dier
1 stemmen
Rat
1 stemmen
Konijn
1 stemmen

Grietje is opgenomen in de volgende categorieen:
Poezennamen met een G62 namenHondennamen(teefje) met een G54 namen

Opmerkingen over Grietje

Grietje Kat 2016
We waren op een ochtend door een parkje aan het wandelen met de hond. Opeens hoorde ik een kat miauwen, we bleven staan en luisterden. Het kwam niet van laag, zoals je van een kat verwacht, maar van hoog. We gingen op zoek naar waar het vandaan kwam en toen zagen we haar zitten, een klein, jong mager katje, mauwend in een hoge boom. Ze was helemaal alleen. Het leek of ze niet verzorgd werd. Ze kon niet meer uit de boom. Toevallig had mijn vader pas het bed van mijn zusje uit elkaar gehaald, we hadden de trap van de hoogslaper nog in de auto staan. Daarmee haalde mijn vader haar uit de hoge boom. Ze ging mee naar huis, tijdens de reis, liep ze door de hele auto, gelukkig was ze niet bang. (Dat zou dus kunnen aangeven dat ze wel mensen gewend was.) Thuis gaven we haar te eten en gingen we op zoek naar iemand die haar kwijt was. We hebben overal blaadjes opgehangen, het gemeld bij Amivedi. Niemand reageerde. Toen hebben mijn zusje natuurlijk heel veel gezeurd of we haar mochten houden. En dat mocht, uiteindelijk. Daarom hebben we haar Grietje genoemd. Van Hans en Grietje in het bos.
Grietje Konijn 2016
Vanuit het sprookje Hans en Grietje: Grietje woont in onze tuin samen met een klein blauw dwergkonijn genaamd Hans. Samen zijn ze Hans en Grietje. Gewoon, omdat ik dat een leuk sprookjesverhaal vind!
Grietje Ander dier 2018
ik woon op een boerderij en Grietje is mijn kalf en kampioen voorbrengen